Presència de CFF en els Oscars

2 pel·lícules guanyadores i 8 nominades dels Oscars van passar aquest 2022 pels festivals de CFF!

Molts dels participants de la darrera gala dels oscars, van formar part de la programació dels festivals associats a Catalunya Film Festival. En total 10 films es van poder veure en el circuit de festivals. Entre elles dues pel·lícules guanyadors, com és el cas de RRR de S.S. Rajamouli, que es va endur el guardó de l’Oscar a la  millor cançó. RRR va formar part del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic. Així mateix en el Festival Inclús es va poder disfrutar del documental All that Breathes, de Shaunak Sen, que s’ha guanyat l’Oscar en la categoría de llargmetratge documental

Fotograma del film 'All that breathes'

D’altre banda també destaca l’amplia presència d’altres films nominats. En el marc de l’Americana Film Fest, vam poder veure All that beauty and the bloodshed, documental de Laura Poitras, nominada en aquesta mateixa categòria. També van programar dos curtmetratges d’animació que han sigut nominats en aquesta edició dels Oscar: The Flying Sailor i My year of dicks.

 

EO, el darrer film del director Jerzy Skolimowski, nominada a Millor pel·lícula internacional, i How do you measure a year,  (nominada a Millor curtmetratge documental)  van ser programada a l’Alternativa.  En el Festival Inclús, a més de la guanyadora All that breathes, també es va poder veure An Irish Goodbye, que estava nominada al Oscar a millor curtmetratge d’acció real.

La guanyadora de la Palma d’Or del Festival de Cannes 2022, Triangle of sadness, de Ruben Östlund, estava nominada a l’Oscar a Millor film, Millor Director i Millor guió original. Tot i no endur-se cap premi en les seves nominacions als premis de l’Academia Nord Americana, va ser programada en el marc del CLAM, on també vam poder gaudir del film Living, nominat a Milor actor i Millor guió adaptat.

Fotograma del film 'Triangle of Sadness'