S’aprova per unanimitat la creació d’una taula de diàleg amb els Grups Parlamentaris

Com a entitat impulsora d’Actua Cultura, us informem que el Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat “Obrir de manera immediata una taula de diàleg amb els Grups Parlamentaris i els diversos sectors culturals per acordar un calendari concret per tal que el pressupost del Departament de Cultura  arribi al 2% del total del pressupost de la Generalitat de Catalunya.”

“Aquesta aprovació per unanimitat ens dona força per seguir endavant perquè la raó ja la teníem.” (Isabel Vidal, portaveu d’Actua Cultura)

Aquest és només el punt 1.1 de la Proposta de Resolució de  cultura presentada pel Grup Parlamentari dels Socialistes i Units per Avançar. Cal recordar que fa només 15 dies es va produir l’aprovació  d’un  punt similar -en el marc d’una moció presentada pel Grup Parlamentari de Ciutadans- que en aquella ocasió va ser aprovat per majoria però no per unanimitat. Isabel Vidal es mostra satisfeta:

“La generositat, la dedicació, el treball, el nostre amor a la feina, la defensa amb  arguments, l’absoluta convicció que la cultura és un bé per a la societat i la pressió de tot un sector unit han establert les bases i el punt de partida per a un veritable canvi de paradigma.”


Actua Cultura és un programa-agenda d’accions que treballa per a un canvi de paradigma en el tractament de la cultura. Arribar al 2% del pressupost del Departament de Cultura, en línia amb la mitjana europea, és el nostre primer objectiu.

Vols adherir-t’hi? Clica aquí.

Font: Nota de premsa d’Actua Cultura (Barcelona, 3 de juliol de 2020) / Per a més informació: Laura Bertran Fontserè (660 490 708)