Wild Wild Fest en el marc dels 50 anys de Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic

El passat 6 d’octubre, Catalunya Film Festivals vam celebrar els 50 anys del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya amb una trobada internacional de festivals de cinema, Wild Wild Fest.

La 50ª edició del festival de cinema de Sitges es va tancar amb més de 66.000 entrades venudes, la qual cosa suposa un 10% més que l’any passat i la confirmació de la tendència a l’alça dels últims anys.

La presència d’estels com Guillermo Del Toro, Susan Sarandon o William Friedkin ha donat lluentor a una edició que ha ofert de nou un menú apabullante, amb plats per a tots els gustos, per als amants del cinema fantàstic. Un gènere que ja no és reducte d’afeccionats molt militants, sinó que s’ha consolidat amb un públic més ampli gràcies a la puixança adquirida en la cartellera de les superproduccions de Hollywood, sobretot dels films de superherois, o al suport obtingut a partir de la nova ficció televisiva.

I el proper any, Sitges celebrarà de nou un altre 50 aniversari, el de l’obra mestra de la ciència ficció: ‘2001, una odissea de l’espai’.