#AgendaCFF | Els festivals tornen al cinema

#AgendaCFF. #CulturaSegura Octubre obre la seva agenda de festivals amb força i, tot i les dificultats actuals, la cultura segueix endavant d’una manera responsable i sostenible. Els festivals demostren, un cop més, el seu compromís envers la cultura i els seus públics i ens porten les seves seleccions amb significatives novetats i amb les mesures de seguretat pertinents.

Aquest mes arriba carregat de ganes i il·lusió; ens ofereix cinema fantàstic, cinema de crítica i transformació social, documentals musicals, del continent asiàtic i europeu i un munt de curtmetratges de temàtiques diferents. D’altra banda, podràs gaudir de trobades, conferències, debats, activitats professionals, entrevistes, retrospectives i exposicions amb un missatge comú: la diversitat i la reflexió. Tot just comencem!

 


Festival Ohlalà
01 – 08.10.2020

La tercera edició reuneix 16 títols que acullen una àmplia diversitat territorial de parla francesa, així com una important presència d’obres inèdites a Catalunya. La novetat és que la programació tindrà una versió presencial, a l’espai de l’Institut français i a la Filmoteca de Catalunya, però també una versió online a Filmin. Totes les pel·lícules es podran veure subtitulades en català i en castellà.

El festival s’inaugura amb La belle époque, de Nicolas Bedos amb 3 premis Cèsar al 2019. La pel·lícula de clausura, en canvi, és Notre Dame, de Valérie Donzelli. Algunes de les sessions destacades són Ceux qui travaillent, d’Antoine Russbach, Les ébouis de Sara Suco o Antigone de Sophie Deraspe. Finalment, el festival dedica una retrospectiva a l’actriu francesa Nathalie Baye en 5 dels 16 títols presentats, tot i que no hi podrà ser present. 

Més informació: https://www.ohlalafilmfestival.com/es/


Sitges Film Festival
08 – 18.10.2020

Un any més, els amants del cinema fantàstic podran assistir a una de les cites més importants i amb més ressò mediàtic de Catalunya. La programació que presenta el festival busca captar les noves tendències del gènere i ho fa a través de les òperes primes, diverses estrenes mundials, documentals i curtmetratges diversos. D’altra banda, també oferirà el Gran Premi Honorífic a un dels mestres del cinema fantàstic, el cineasta David Lynch. A nivell estatal també rebran premis artistes com Najwa Nimri, Paco Plaza i Oriol Tarragó, entre d’altres. El cartell i l’espot de l’edició reten homenatge a El gabinete del Doctor Caligari, film que compleix 100 anys de la seva estrena.

Malnazidos, d’Alberto de Toro i Javier Ruíz Caldera serà la pel·lícula amb la que s’inaugurarà el festival i The elephant man, de David Lynch, serà la pel·lícula de clausura. Algunes de les activitats paral·leles enfocades als més petits són Fantàstic Kids, Fantàstic Zombie Experience o Cortos al aire libre. L’Industry Hub és l’espai d’activitats adreçades als professionals de la indústria audiovisual que col·labora amb la Catalan Films & TV. Una de les activitats que presenta és la formació professional sobre responsabilitat jurídica amb la nostra col·laboració. Altres activitats professionals són el Sitges Pitchbox, el Sitges Taboo’ks o Producers Meet Producers (programa de mentoring dirigits a joves productors, organitzada per PAC).

Més informació: https://sitgesfilmfestival.com/cat


TERRA GOLLUT film festival
09 – 31.10.2020

El TERRA GOLLUT ha lluitat perquè el seu cinema i esperit de transformació social puguin arribar al seu públic habitual, que abraça territoris que van des del Pirineu fins a la costa catalana. La mostra comprèn més de 200 obres provinents de 24 països diferents: 43 llargmetratges, 121 curts i 25 reportatges de fotografia. Per primera vegada, la subtitulació al català hi serà present a tots els films amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística.

La sessió inaugural és Des-Extinción d’Alfonso Par, que hi assistirà presencialment, Esculpiendo en la memoria de Rubén Seca, Gando i 1302 de Francisco Reyes, amb un cinefòrum a continuació. També destaquem La guerra de Cuba de Renato Giugliano, la història de 5 protagonistes la qual s’entrecreuen una setmana abans de l’esdeveniment, i Alamarilove de Carmelo Reneri, sobre el sentit de pertinença d’origen i l’experiència individual dels artistes d’un barri perifèric.

Més informació: http://www.terragollut.com/index.php/es/


FILMETS Badalona Film Festival
16 – 25.10.2020

“Sempre ens quedarà FILMETS” és el lema amb el qual el festival s’ha identificat per donar cabuda, de manera presencial, a tot el seu contingut.  L’edició ha reunit més de 300 curts que es podran veure a través de moltes sessions presencials i també en format híbrid. Destaca sobretot per ser porta d’entrada a Catalunya per a dos curtmetratges guardonats amb els Premis BAFTA de l’Acadèmia Britànica. La plataforma que acull el festival híbrid és Festhome

Algunes sessions destacades són Learning to skateboard in a warzone (If a you’re girl) de Carol Dysinger (premi BAFTA), Grandad was a romantic de Maryam Mohajer (premi BAFTA), Azaar de Myriam Raja, Goldfish de Hector Dockrill, Kamali de Sasha Rainbow, The trap de Lena Headey, In her boots de Kathrin Steinbacher i The magic boat de Naaman Azhari.

Més informació: https://www.festivalfilmets.cat/es/