El Festival Nits de Cinema Oriental celebra l’any nou xinès

El Festival Nits de cinema oriental de Vic 2017 farà un cant matiner el proper dissabte 28 de gener coincidint amb l’arribada de l’Any Nou xinès, l’any del Gall. El dissabte 28 de gener es donarà a conèixer el cartell i algunes novetats de la 14a edició en roda de premsa, a la Sala Josep Romeu de la Biblioteca de Vic, a les 12 del migdia. Hi intervindran la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, i el director del certamen, Quim Crusellas.

El 28 de gener arriba el nou any xinès, l’any del Gall, i per celebrar-lo, el Festival Nits de cinema oriental de Vic ha preparat una sessió especial on es projectarà un dels films xinesos més espectaculars de la temporada, Call of Heroes, i es presentarà el grup Zâo format per la cantant vigatana d’origen xinès JinJin Chen i els músics Marc Vernis (piano), Franco Molinari (baix) i Joan Carles Aguerri (bateria). També s’aprofitarà aquesta sessió especial per presentar el cartell i donar a conèixer algunes novetats de la 14a edició del Festival, que es celebrarà del 18 al 23 de juliol de 2017.

La jornada començarà a les 20h, al Cinema Vigatà, amb la projecció del film Call of Heroes. El festival ofereix la premiere europea d’aquesta espectacular cinta d’acció marcial.

Després de la pel·lícula, a partir de les 23h,  al Casino de Vic, per viure el concert d’any nou xinès amb el concert de presentació de Zâo. Aquest grup xinès-català oferirà una selecció de cançons populars xineses.

L’endemà, com a epíleg de la celebració, tindrà lloc a Cineclub Xic una nova sessió del film Monster Hunt, un dels èxits del Festival Nits 2016.

Més informació a www.cinemaoriental.com