La adpatación de una obra teatral, El Nom, dirigida por Joel Joan, inaugurará el certamen el 21 de noviembre al Zoom Festival
La película de la sección oficial que abrirá este año el el Festival Zoom es El Nom . Dirigida por Joel Joan, la adaptación de la obra de teatro francesa Le Prénom de Matthiew Delaporte i Alexandre de la Patillère. Vicenç esta a punto de ser padre por primera vez a sus cuarenta años. Cuando lo invitan a cenar a casa de su hermana i su cuñado, se reencuentra con Claudi, un buen amigo de la infancia. Allí le hacen una serie de preguntas con sentido de el humor sobre su paternidad y lo que eso conlleva. Pero cuando de repente le preguntan si ha escogido un nombre para el niño, su respuesta les dejara boquiabiertos.
Conforman también la selección oficial películas como la checa Charité de Soninké Wortmann, una tvmovie de época ambientada en el año 1888 y que narra las historias de pacientes y trabajadores de el Berlín Charité. Este centro medico acoge, entre otros, a la joven niñera Ida Lenze, que enferma de apendicitis se somete a una nueva y peligrosa operación o el príncipe Friederich que tiene que hacer frente a un posible cáncer de laringe.
El film para televisión Vida Privada de Sílvia Munt, es una adaptación de Vida Privada, la sórdida y implacable novélA de Josep Maria Segarra. En medio de los profundos cambios social y políticos acaecidos en la Barcelona entre el final de la Dictadura de Primo de Rivera y la Segunda Republica, el primogénito de una familia aristócrata arruinada cae en un espiral de decadencia, mientras su hermano pequeño lucha para volver a la cúspide a cualquier preció i sin ningún tipo de escrúpulo.
Els Fills del Sol de Ramon Costafreda i Kiko Ruiz Claverol és una tv movie sobre el joven científico Ferran Calvet( Pablo Derqui) que, en los años 30, decide viajar a Galicia des de Edimburgo, después de su exilio. En Santiago de Compostela, donde ya había ejercido de catedrático en los años de la republica, es apartado de la docencia universitaria por el gobierno franquista. Represaliado, comienza a trabajar en Laboratorios Zeltia, donde podrá aplicar todos sus conocimientos técnicos.
El film húngaro Memo de Istvan Tasnadi nos transporta a la vida de el doctor Peter Lónyal, un ambicioso psiquiatra, que esta investigando sobre la hipermnesia. Quiere ayudar a su padre amnésico y cuando en su consulta se encuentra con un paciente que también lo es, deciden darle el alta y estudiarlo bajo su propia responsabilidad. Una relación inusual surgirá entre estos dos hombres, que pondrá en peligro su carrera como doctor, la de su matrimonia y la de el paciente mismo.
Wunschkinder, la película alemana de Emily Atef, narra la historia de Marie y Peter, una pareja que desea desesperadamente tener un hijo. Después de muchos intentos por ser padre y madre, finalmente deciden acudir a la adopción en Rusia. Lanzados por su deseo y después de muchos meses de espera, se encuentran con su futura hija Nina, sin ser conscientes de que la lucha con la burocracia rusa y el sistema judicial que les espera, ni como este proceso afectara a su relación.
La tvmovie italiana In arte Nino de Luca Manfredi describe el periodo mas duro y significativo de la vida de el actor Nino Manfredi des de que en el año 1943 deja el sanatorio hasta 1950 cuando descubre su autentica vocación es actuar i consigue el éxito, a pesar de la fuerte oposición de su padre.
Por ultimo De la ley a la ley es un biopic de TVE dirigido por Sílvia Quer sobre Torcuato Fernández-Miranda, político y jurista conocido como ‘el guionista de la transició’. Fernández-Miranda fue el preceptor de Juan Carlos I y un personaje esencial del desmontaje del régimen franquista.
La pel·lícula de la Secció Oficial que obrirà enguany el Festival Zoom és El Nom, dirigida per Joel Joan, l’adaptació de l’obra de teatre francesa Le Prénom de Matthiew Delaporte i Alexandre de la Patillère. Vicenç és a punt de ser pare per primera vegada als quaranta anys. Quan el conviden a sopar a casa de la seva germana i el seu cunyat, es retroba amb el Claudi, un bon amic de la infància. Allà li fan tot un seguit de preguntes amb sentit de l’humor sobre la seva paternitat i el que això comporta. Però, quan de sobte li pregunten si ja ha escollit un nom per al nen, la seva resposta deixa a tots bocabadats.
La resta de la Secció Oficial conforma films com el txec Charité de Sönke Wortmann, una tvmovie d’època ambientada l’any 1888 que narra històries de pacients i treballadors del Berlin Charité. Aquest centre mèdic acull, entre d’altres, l’Ida Lenze, una jove mainadera amb apendicitis aguda, que se sotmet a una nova i perillosa operació i el príncep Friedrich, que ha de fer front a un possible càncer de laringe.
El film per a televisió Vida Privada de Sílvia Munt és una adaptació de Vida Privada, la sòrdida i implacable novel·la de Josep Maria Sagarra. Enmig dels profunds canvis socials i polítics ocorreguts a Barcelona entre el final de la Dictadura de Primo de Rivera i la Segona República, el primogènit d’una família aristòcrata arruïnada cau en una espiral de decadència, mentre el seu germà petit lluita per tornar a la cúspide a qualsevol preu i sense cap tipus d’escrúpol.
Els Fills del Sol de Ramon Costafreda i Kiko Ruiz Claverol és una tvmovie sobre el jove científic Ferran Calvet (Pablo Derqui) que, als anys 30, decideix viatjar a Galícia des de Santiago de Xile després del seu exili. A Santiago de Compostel·la, on ja havia exercit de catedràtic en els anys de la república, és apartat de la docència universitària pel govern franquista. Represaliat, comença a treballar a Laboratorios Zeltia, on podrà aplicar tots els seus coneixements tècnics.
El film hongarès Memo d’István Tasnádi ens transporta a la vida del doctor Péter Lónyai, un ambiciós psiquiatra, que està fent recerca sobre la hiperamnèsia. Vol ajudar al seu pare amnèsic i quan a la seva consulta es troba amb un pacient que també ho és, decideix donar-li l’alta i estudiar-lo sota la seva pròpia responsabilitat. Una relació inusual sorgirà entre els dos homes, que posarà en perill la carrera del doctor, el seu matrimoni, i al pacient mateix.
Wunschkinder, la pel·lícula alemanya d’Emily Atef, narra la història de la Marie i en Peter, que desitgen desesperadament tenir un fill. Després de molts intents fallits de ser pares de manera natural, finalment es decideixen per recórrer a l’adopció a Rússia. Empesos pel seu desig i després de molts mesos d’espera, es troben amb la seva futura filla Nina, sense ser conscients de la lluita amb la burocràcia rusa i el sistema judicial que els espera, ni com aquest procés afectarà la seva relació.
La tvmovie italiana In arte Nino de Luca Manfredi descriu el període més dur i significatiu de l’actor Nino Manfredi des que l’any 1943 deixa el sanatori al 1958 quan descobreix que la seva autèntica vocació és actuar i aconsegueix l’èxit, tot i la ferma oposició del seu pare.
Per últim, De la ley a la ley és un biopic de TVE dirigit per Sílvia Quer sobre Torcuato Fernández-Miranda, polític i jurista conegut com ‘el guionista de la transició’. Fernández-Miranda va ser preceptor de Joan Carles I i un personatge essencial pel desmuntatge del règim franquista.