Celebra la Festa Mundial del Cinema Curt!

festa-mundial-cinema-curt

Des del 2013, acabem l’any de festa! I no només ho fem a Catalunya, la Festa Mundial del Cinema Curt es celebra del 10 al 23 de desembre a més de 30 països: l’acte principal té lloc el 15 de desembre amb maratons de curtmetratges a les diferents localitats que hi participen per a celebrar “El dia més curt” de l’any.

Descobreix on es celebra la teva festa

Enguany, es celebren 50 sessions distribuides en més de 30 localitats de Catalunya i Balears hi participen per reivindicar el format i fer-ho arribar a més espectadors. Cada any s’hi sumen nous col·laboradors i és que el curtmetratge viu un moment daurat, es produeix més que mai i el públic cada cop més busca històries curtes per veure i gaudir tant a Internet com a Festivals (on els darrers anys produccions catalanes han estat reconeguts amb premis com la Palma d’Or a Cannes, diverses nominacions als premis de l’Acadèmia Europea, i preseleccions als Oscars i seleccions en els principals festivals de cinema del món). Però aquest any, també en gaudirem a televisió! La TV pública catalana s’ha sumat a la festa amb una programació especial als programes “Curtcircuit 33” i “El documental”, apostant pel curtmetratge i apropant-lo al gran públic. (Gràcies!)

I si hi ha quelcom que caracteritza als nostres festivals, és la diversitat de projeccions. A la Festa Mundial del Cinema Curt també tenim sessions per a tots els gustos i per a tots els públics (infants, joves, adults i famílies) formades per les millors pel·lícules del palmarés dels festivals de cinema de Catalunya:

  • Perles del Quebec: dedicat a recuperar les grans joies de ficció i animació del format, que tot i la seva qualitat, no arriben als cinemes però sí a grans festivals com Sundance, Toronto, Mecal, FEC Festivals o Filmets. Amb la col·laboració del Bureau Québec i programat pel Festival Regard, Festival International du court métratge au Saguenay.
  • Junior Beat: el programa per als joves de 4 a 12 anys, un cinema entretingut però també amb grans valors que inspiren, emocionen i alimenten la curiositat. Els films per nens que no hi veuràs a Internet o TV però que trobaràs a festivals de referència com la Berlinale Generation, El meu primer festival, BCN Sports Film Festival o Choreoscope.
  • La Bandarra: la sessió més gamberra, els curts més divertits i passats de rosca per gaudir-los amb amics! La ficció i animació amb comèdia, cinema fantàstics i slasher que posa cap per avall totes les convencions i tabús.
  • Km. 0 al vídeo musical català dels 00’: el videoclip fet a casa nostra durant els primers anys del nou segle s’ha convertit en tot un referent. En aquesta secció, veuràs una selecció només amb artistes establerts a Catalunya (realitzadors/es i grups) del gènere independent, català i pop/rock alternatiu. Films que també podries trobar a l’anhelada MTV o a l’Sputnik de TV3 on xatejàvem en HTML amb el Bruno Sokolowicz. (Per motius de drets, aquest programa només en funció de disponibilitat)

 

El dia 15 de desembre, totes les localitats celebraran l’acte principal de la festa, troba la teva festa més propera a la web oficial de “El dia més curt”.

 

La Festa Mundial del Cinema Curt a TV

  •  “Curtcircuit 33” que s’afegeix a la celebració, el dissabte dia 15, a les 23.40, oferint una selecció de videoclips del KM.0. El Lluís Salgado, redactor i guionista a Televisió de Catalunya que participa en els espais cinematogràfics de la cadena, presentarà els videoclips fet a casa nostra durant els primers anys del nou segle que s’han convertit en tot un referent internacional. Com: Dona estrangera – Manel (Sergi Pérez, 2008), Un tros de fang – Mishima (Luis Cerveró – 2008). Tecno – Sanjosex (Anna Pfaff i Ariadna Ribas, 2011) entre d’altres.
  • “Canal 33” ho celebrarà amb l’emissió de quatre curts documentals a “El documental”. Dissabte 15 de desembre, a partir de les 22.15h, podreu gaudir des de casa de “Luis & I”, “Cucli”, “Savis de l’horta” i “Terra de Muixeranga”. 

 

Organitzadors i col·laboradors

La iniciativa està liderada per Catalunya Film Festivals i Marvin&Wayne, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, i amb la col·laboració principal del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona – CCCB on tindrà lloc l’acte principal, entre d’altres seus de les 4 províncies catalanes i Illes Balears – i el  Bureau Québec. No seria possible organitzar aquesta iniciativa sense tenir en compte les nombroses entitats que hi participen any rere any com ho són els socis estratègics de la Cerdanya Film Commission, el Circuit Urgellenc, la Federació Catalana de Cine Clubs, l’associació cultural Mèdit; els festivals associats com Andorra Kids Film Festival, Festival Cinema Independent Nord-Americà Barcelona, BCN Sports Film, CinemaArt, Choreoscope, Curtàneu, El Meu Primer Festival, Fascurt, FEC FESTIVAL, Fest Imatge, Festival Gollut, Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, Foto Film Calella, Galacticat, INCLÚS – Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, FIRE!!, FICMA, Filmets Badalona Film Festival, L’Alternativa – Festival de Cinema Independent de Barcelona, Mecal Pro», Mostra Internacional Films Dones Barcelona, Mostremp, Regard Festival, Zoom Festival  i els espais de projecció i col·laboradors com Sala ON, NAU BOsTIK, esFAR, ESBALUARD o el Museu del Cinema, entre d’altres.

No deixis escapar les projeccions més pròximes a la teva localitat i viu la festa. I si vols organitzar la teva projecció… Suma’t a la pròxima Festa del Cinema Curt!