Tres festivals per acomiadar el novembre

Descobreix totes les produccions de la Secció Oficial del Zoom Festival

En la categoria d’entreteniment trobem els programes d’humor APM?, Euskoterapia i El Cielo puede esperar; els concursos Masterchef Celebrity, Prodigios i Juego de Niños de RTVE i el britànic The Hangover Games. També del Regne Unit ha estat seleccionat l’excèntric reality Drag Sos.

Pel que fa a la categoria de programes culturals i divulgatius han estat seleccionats els documentals El accidente feliz, de Puerto Rico, i Todos los apellidos vascos, Mónica y el Sexo, Scott y Milá i Imprescindibles en l’àmbit estatal. Els programes catalans Katalonski, Quan arribin els marcians, i la sèrie de ficció Oh my goig, també participen en aquesta categoria.

En els informatius trobem tres produccions: per una banda, el 30 minuts i l’especial informatiu de Nits Electorals de TV3 i el documental vasc Itziarren Semeak.

I en la darrera categoria, els esportius, competeixen les produccions italianes I limiti non estisono i Le Ragazze Mondiali, el programa Informe Robinson, la retransmissió de la cursa l’Olla de Núria i el documental Spirit of Tel Aviv.

Llegeix més
Font: www.zoomfestival.org

 


Torna l’Inclús, el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona

Del 26 de novembre a l’1 de desembre, CaixaForum Barcelona acull de nou el Festival amb 19 obres audiovisuals internacionals i moltes activitats.

Inclús segueix en la línia d’abordar de cara, de forma respectuosa i sense tabús, temes que, malgrat ser una realitat del dia a dia, romanen als marges de l’art i la societat.

Amb les peces audiovisuals, hi ha altres activitats com tallers escolars, activitats familiars, experiències sensorials, mostres d’innovació tecnològica, el teatre inclusiu i el ja establert concurs per entitats Posa’t a la nostra pell

L’edició 2019 presenta dues grans novetats, que neixen amb l’objectiu d’establir-se dins la programació que any rere any vol acollir encara més públic: 

D’una banda l’activitat Cinema blau, una projecció fora de concurs oberta a tothom però amb una sensibilitat específica a les necessitats dels infants amb TEA, creant un ambient segur i activitats anticipades al públic. I d’altra, Cinema en signes, una mostra de curtmetratges en llengua de signes, una plataforma tant per espectadors com per a creadors audiovisuals amb discapacitat auditiva.

Aquesta edició s’inaugura amb l’spanish western Sordo d’Alfonso Cortés-Cavanillas. El co-guionista, Juan Carlos Díaz, obrirà la setmana del cinema més compromès, en representació d’un llargmetratge ambientat el 1944, centrat en el personatge d’Anselmo, un maqui que quedarà sord en una acció de sabotatge, que compta amb 20 nominacions als Premis Goya.

Llegir més
Font: www.inclus.cat

 


Compte enrere pel MINIPUT

El MINIPUT és l’única mostra sobre televisió de qualitat de l’estat. No és un mercat. No és un festival. Són unes sessions que consten de projeccions i debats amb els responsables dels programes de la televisió més innovadors, provocadors, educatius i amb vocació de servei públic de l’any i se celebra Barcelona cada mes de desembre des del 1994.

Al MINIPUT d’aquest any hi podreu veure el talent jove emergent prenent veu i mostrant el seu món (Anne+ i Gorda); un esforç per conscienciar la població sobre la depressió (Between Life and Death), la demència (Oops, we forgot your order) o les discapacitats físiques (Taboo) amb una barreja d’humor i honestedat; una exploració sobre la relació de la gent jove amb els seus genitals (My Vagina & I); la història revisitada a través del llenguatge audiovisual i en primera persona (Una historia necesaria i The Stranger) i un monòleg de la mà d’Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee que repassa els millors programes de les 25 edicions del MINIPUT, entre altres.

A més, com a novetat, aquest any comptaran amb estudiants i exestudiants de les universitats organitzadores perquè presentin alguns dels programes seleccionats i perquè aportin el seu punt de vista sobre el món de la televisió.

Llegir més
Font: www.miniput.cat