¡Vuelve El Dia Més Curt, la fiesta del cine corto!

Esdeveniment principal | CCCB | 21 de desembre | 18h a 24h
Altres esdeveniments | Consulta el web


7 ANYS REIVINDICANT EL CINEMA CURT

El 21 desembre, solstici d’hivern i dia més curt de l’any, et convidem a l’esdeveniment principal d’El Dia Més Curt (CCCB | 18h a 24h)! Una vegada més, els festivals del Catalunya Film Festivalss’han unit per reivindicar i celebrar el cinema de curta durada en un acte ple de cinema i música de qualitat! T’hi esperem!

PROGRAMACIÓ | Amb una selecció de joies recents i d’altres recuperades, la programació de la 7ª edició d’El Dia Mes Curt inclou perles de cineastes que tornen al curt després del seu pas pel llarg (Perles), els habituals programes infantil (Junior Beat) i d’humor irreverent (Bandarra!), i una selecció especial que celebra l’aniversari de la distribuïdora especialitzada en curtmetratges Marvin&Wayne (KM 0). Alguns dels cineastes que ens acompanyaran són Carla Simón, Enric Ribes, Irene Moray, Claudia Costafreda i Sergio H. Martín.

QUAN I ON | L’esdeveniment principal d’El Dia Més Curt tindrà lloc el 21 de desembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) entre les 18h i les 24h, tot i que la festa s’estendrá durant desembre i gener a les pantalles a una cinquantena de pobles i espais de Catalunya per a que tothom pugui gaudir d’una selecció del millor cinema de curta durada del panorama nacional i internacional (Martorelles, Santa Coloma de Cervelló, Puigcerdà, Girona, Ribes de Freser, Cabrils i Igualada, ente d’altres!).


MANIFEST

Arriba el desembre, disminueixen les hores de sol i un any més ens preparem per celebrar el dia 21 la festa mundial del curtmetratge. Des de l’organització d’El Dia Més Curt encarem la data amb la felicitat de celebrar-ho però també de reivindicar-ho. Ens alcem un any més en defensa del cinema de curta durada!

El curtmetratge no és un trampolí per a projectes més grans ni un preludi . És, simplement i clarament, cinema. Un gènere que reivindica un any més l’espai que li pertoca: una zona viva, un espai que gaudeix de llibertats que sovint es neguen amb rapidesa, on l’experimentació i la innovació creixen fora de les pressions rendibles a què els llargmetratges es veuen generalment sotmesos. Al mateix temps, un cinema que no està exempt dels costos inherents a la seva existència. Els creadors (directors, guionistes, actors, animadors…) s’enfronten cada vegada més a una realitat precària on els esforços es veuen en comptades ocasions justament recompensats.

Creiem imprescindible que professionals i amants del cinema facin un pas endavant en defensa de les llibertats creatives i la pervivència d’aquest sector. Una feina que seria, més que difícil, impossible sense el suport incondicional de totes les institucions, festivals i finestres d’exhibició que hi col·laboren.

Creiem en una cultura lliure i a l’abast de tothom i és per això que de nou la majoria de les sessions del dia 21 s’oferiran al públic de forma completament gratuïta. Aquesta, però, no pot ser excusa per negar als seus creadors el que els pertoca. Des de l’organització ens comprometem a remunerar en condicions a tots els participants i festivals que col·laboren. Sense aquesta màxima de ben segur no gaudiríem de la qualitat de les peces que projectem, nosaltres i la resta de festivals.

Acompanyeu-nos un any més el dia 21 al CCCB. Totes aquestes coses no tindrien sentit sense vosaltres, els amants del cinema. Durant tot el dia gaudirem de les projeccions del millor cinema i hi haurà festa i ball però quan les llums s’apaguin els curtmetratges seguiran. Gràcies al boca-orella, a les recomanacions a les xarxes i a les plataformes com Filmin que asseguren la vida d’aquestes obres d’art més enllà del recorregut per festivals com el nostre.

Gràcies altre cop; aquest any El Dia Més Curt celebra el curtmetratge però també us celebra a vosaltres.