Acció>Cinema | Balanç del programa 2021-2022

En el marc de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, tindrà lloc el proper dimecres 23 de novembre a les 18h, al Hall del CCCB l’acte de balanç del projecte Acció>Cinema. Una iniciativa impulsada per Catalunya Film Festivals en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Departament de Cultura, promou l’audiovisual com a eina de construcció d’una ciutadania formada, crítica i mobilitzada per un món més just.

Entre l’octubre de 2021 i el desembre de 2022, 29 festivals i mostres de cinema arreu de Catalunya han obert un canal que lliga l’audiovisual i la cooperació per explicar les situacions de vulneració arreu i les lluites a favor dels drets humans, vinculant fenòmens del sud global amb realitats més properes. A través de projeccions, taules rodones i tallers han connectat el món de la cooperació i el del cinema, el públic i la realitat, l’anàlisi crítica i l’acció. Perquè en un món global, les solucions són globals.

Arribant al final de la primera edició del projecte, CFF, l’ACCD i Lafede.cat, en col·laboració amb, Festival de Cinema Independent de Barcelona, fan balanç de les repercussions del projecte, recullen els aprenentatges fets i plantegen els reptes de futur.